IMG_20160314_144749-1.jpgIMG_20170313_131428.jpgIMG_20170313_131446.jpg

Sängynpääty. 160 cm leveään sänkyyn.

Tarvikkeet

* vanerilevy (1 1/2 CM pienempi halutusta korkeudesta ja 3 cm pienempi halutusta leveydestä

*vaahtomuovi (koko korkeuden kokoinen tai itsellä oli sängyn alareunasta haluttuun korkeuteen, näin sain 80 cm leveän patjan riittämään. Tuli huomattavasti edullisemmaksi kuin leveä patja)

*vanulevyä reilu pala, niin että riittää taitettuna reunojen takapuolelle

*tekonahka tai kangas tms. Samanlainen reilupala kuin vanua.

*porakone, liimaa, verhoilijan neula (n 30 cm parsinneula), napit ja lankaa sekä niittipyssy.

Halutuille napin kohdille porasin vierekkäin 2 pientä reikää. (Napit oli kalliita joten katsoin napin paikat vain niin ylös että näkyvät vaikka sängyntyynyt paikoillaan.

(Spray maalasin vanerin alaosan johon ei vaahtomuovi yllä, näin sama väri jatkuu alasasti eikä erotu esim sivusta katsottaessa.

Liimasin vaahtomuovin vaneriin 1 1/2 yli vanerin  yläreunan  ja molempien sivujen. Tein näin, koska en halunnut terävää reunaa vaan pehmeästi pyöristyvän. 

Liimaa vanulevy vaahtomuoviin.

Asettele nahka sopivasti ja niittaa kiinni. Aloitin alareunasta. Sitten ylä reuna, pingota hyvin kireäksi nurjalle puolelle ja niittaa kiinni. Jätä vielä nurkat auki. Sitten sivut samanlailla pingottaen nahka tiukalle ja nurjalle niitaten. Lopuksi kulmat tee halutut taitokset ja niittaa nurjalta kiinni.

Ota vahva puuvillalanka ja pistä suorasti nurjalta, napille tarkoitetusta reiästä. Vedä läpi ja laita nappi, pistä neula takaisin takapuolelle viereisestä reiästä. Tässä on hyvä olla apuri....toinen painaa nappia haluttuun syvyyteen ja toinen kiristää langat ja solmii ne nurjalle. Tee näin kaikki napit. Tarkista vielä että kaikki kiristetty yhtä syvälle.

Näin jälkikäteen omaan sängynpäätyyni olisin halunnut nappien painuvan syvemmälle. Ongelman olisi ratkaissut ohuempi vaahtomuovi ja vanua useampi kerros. Tosin tällä paksummalla vaahtomuovilla pääty on kyllä todella ryhdikäs.

Helppo ja nopea. Aivan erinäköisen saa laittamalla erilaista kangasta tai napit esim salmiakkikuvioon.